شرکت سپهرگازکاویان آزمایشگاه مرجع اداره استاندارد در زمینه تولید کننده و وارد کننده گازهای نیتروژن در جهت صنایع مختلف و تجهیزات آزمایشگاهی و دستگاههای کوانتومتری و مخلوط گازی (گازهای کالیبراسیون) با کیفیت بالا و تمامی تجهیزات وابسته به صنایع مختلف فعال می باشد.
نیتروژن در دو فاز گازی و مایع موجود میباشد.
نیتروژن گازی گرید%99.995mol در حجم های 40،10،5 لیتری با فشار 150 بار و در حجم 50 لیتری با فشار 200 بار در سیلندرهای کربن استیل موجود میباشد.
نیتروژن گازی گرید%99.9992mol در حجم های 40،10،5 لیتری با فشار 150 بار و در حجم 50 لیتری با فشار 200 بار در سیلندرهای کربن استیل موجود میباشد.
نیتروژن گازی گرید(%GC (99.9995mol در سیلندرهای 5 و 10لیتری با فشار 100 بار، درسیلندر 40 لیتری با فشار 150 بار، در سیلندر 50 لیتری با فشار 200 بار موجود میباشد.
نیتروژن گازی گرید 99.9999 در حجم های 5 و 10 لیتری با فشار 70 بار و در حجم 50 لیتری با فشار 200 بار در سیلندرهای کربن استیل موجود میباشد
نیتروژن به دو حالت گازی و مایع وجود دارد. گاز نیتروژن را درون سیلندر گاز نیتروژن (کپسول نیتروژن) و نیتروژن مایع را درون فلاسک نیتروژن ذخیره میکنند.
گاز نیتروژن را درون سیلندر نیتروژن در فشارهای متنوع و درصد خلوص و حجم های گوناگون تامین میکنند.
در واقع کپسول نیتروژن محل ذخیره گاز نیتروژن است. همرا با سیلندر نیتروژن(کپسول نیتروژن)معمولا تجهیزات دیگری مانند رگولاتور و شیر نیز به فروش میرسد.
حجمهایی که در شرکت سپهرگازکاویان وجود دارد عبارت است از:
سیلندر نیتروژن
سیلندر نیتروژن 5 لیتری، کپسول نیتروژن 10،20،40،50 لیتری. بسته به نیاز مشتریان میتوانند کپسول نیتروژن با گریدهای گوناگون را خریداری کنند.
سیلندر گاز در واقع همان محفظه مخصوص نگهداری از گازها است که از آن به عنوان کپسول گاز نیز یاد می شود. این کپسول ها با توجه به متریال به کار رفته، حجم و ابعاد، کاربرد، طراحی، نوع ساخت و … به انواع مختلفی تقسیم می شوند که هر کدام برای نگهداری از گازهای خاصی مناسب می باشد.
انواع سیلندر گاز نیتروژن
سیلندرهای گاز عموما به دو دسته کلی تقسیم بندی می شوند:
1- سیلندرهای بدون درز Seamless cylinder
2- سیلندرهای جوشی Welding cylinder
سیلندرهای بدون درز
این سیلندرها از یک قطعه ورق یک تکه تهیه شده و هیج گونه جوش و برشی در بدنه آن ها مشاهده نمی شود.به دلیل یکپارچه بودن سیلندرهای گاز بسته به گنجایش آبی، قابلیت تحمل فشار کاری تا ۲۰۰ بار و فشار تست تا ۳۰۰ بار را دارا می باشند.از این سیلندرها معمولا برای ترکیباتی که درحالت طبیعی گاز می باشند و فشار بالایی دارند استفاده می شود.
سیلندرهای جوشی
سیلندرهای جوشی یا درز دار سیلندرهایی هستند که از دو یا چند قطعه فلزی تشکیل شده اند. با توجه به این که در بدنه این کپسول های گاز از جوش و برش استفاده شده است، قابلیت تحمل فشار بالا را نداشته و اغلب جهت نگهداری محصولات در فاز مایع و با فشار بخار پایین مورد استفاده قرار می گیرند. اغلب گازهای مایع شونده که فشار بالایی ندارند در سیلندرهای جوشی نگهداری می شوند. به عنوان مثال هیدروکربن های سنگین نظیر استیلن، پروپان، اتیلن، فریون ها (گازهای سرمایشی) و … در این نوع سیلندرها نگهداری می شوند.
جنس سیلندر
1-کربن استیل
2-فولادی
3-آلومینیومی
سیلندرهای فولادی برای گازهایی که فاقد خورندگی می باشند، مورد استفاده قرار می گیرند.
کاربرد سیلندر آلومینیومی عموما برای مخلوط های گازی می باشد که دارای عنصری خورنده و یا عناصری در حجم بسیار پایین (ppm) هستند.
کپسول نیتروژن از نوع کربن استیل می باشد.
محل نصب اطلاعات روی سیلندر
اطلاعات روی سیلندر گاز معمولاً در یک یا چند محل زیر قرار دارد:
روی درب سیلندر
روی بدنه سیلندر
روی برچسب سیلندر
اطلاعات روی سیلندر گاز باید واضح و خوانا باشد و در برابر سایش و آسیب مقاوم باشد.
اطلاعات روی سیلندر گاز
تاریخ انقضا
فشار کاری
نشان شناسایی سازنده
موارد ایمنی استفاده از سیلندر نیتروژن
در هنگام استفاده از کپسول نیتروژن باید به نکاتی توجه نمود. اصلیترین نکته در مورد استفاده از سیلندر نیتروژن و یا هر سیلندری که تحت فشار پر شده است توجه و بررسی سال ساخت سیلندر، تاریخ تست کپسول و سیلندر و از همه مهمتر اعتبار شرکت تولید کننده است. در واقع اگر یک سیلندر گاز نیتروژن تولید کننده معتبری دارد و سال ساخت بالا است و همچنین دارای گواهینامه معتبری است میتوانید آن را خریداری نمائید.
نکته دیگر درمورد کپسول نیتروژن، شیری است که روی آن تعبیه و بسته شده است. شیر سیلندر نیتروژن نیز باید مانند سیلندر استاندارد باشد تا ایجاد خطر نکند. در استفاده از شیر سیلندر نیتروژن توجه داشته باشید رزوه ها محکم بسته شده باشند و شیر گاز نیتروژن دارای نشتی نباشد.
مسئله دیگر استفاده از مانومتر گاز نیتروژن است که باید دارای استاندارد های لازم باشد.
در واقع کپسول نیتروژن دارای تجهیزاتی مانند شیر، مانومتر (رگولاتور) است.
در محلهایی که گاز نیتروژن وارد سیلندر میشود حتما باید تهویه مناسب وجود داشته باشد. در صورت نشتی سیلندر نیتروژن، گاز نیتروژن در محل تجمع مییابد و فشار مثبتی ایجاد میگردد و محیط عاری از اکسیژن میشود و محیط عاری از اکسیژن میشود و هر موجود زنده ای که در آن محیط باشد دچار خفگی میشود.
در ضمن هنگام استفاده از نیتروژن مایع دقت داشته باشید که حتما از دستکش و عینک مخصوص استفاده نمائید چون نیتروژن مایع میتواند به شدت به بافتهای بدن آسیب برساند. گاز نیتروژن دچار انفجار نمیشود ولی باید هنگام استفاده از آن دقت نمود. گاز نیتروژن به خودی خود آتشزا نیست ولی میتواند آتش را سرایت داده و باعث ترکیدگی لوله های گاز و سیلندرهای دیگر گردد.
گاز نیتروژن در دمایی حدود 196- به نیتروژن مایع تبدیل میگردد. سردترین نقطه زمین (قطب جنوب) دارای دمایی حدود منفی 60-70 درجه است در اینصورت موجودات زنده قادر به ادامه حیات نیستند بنابراین باید به خطراتی که ممکن است نیتروژن مایع برای انسان داشته باشد، توجه نمود.
نحوه حمل سیلندر نیتروژن
حمل سیلندر نیتروژن نیز نیازمند رعایت توصیهها و ایمنیهای خاص است. در زیر توضیحاتی درباره حمل سیلندر نیتروژن ارائه شده است:
- اطمینان حاصل کنید که سیلندر نیتروژن در وضعیت ایمن قرار دارد و هیچ خرابی یا نشتی در آن وجود ندارد. قبل از حمل سیلندر، باید از سلامت فنی آن اطمینان حاصل کنید.
- اطمینان حاصل کنید که سیلندر به درستی محکم شده است. برخی از سیلندرهای نیتروژن با یک واشر و پیچ محکم میشوند. اگر سیلندر دارای دسته حمل است، مطمئن شوید که دسته به درستی قفل شده است.
- از دستگاه حمل مناسب برای سیلندر نیتروژن استفاده کنید. برخی از سیلندرها دارای دستگاه حمل خاصی هستند که برای حمل راحتتر آنها استفاده میشوند. اگر دستگاه حمل وجود ندارد، از تجهیزاتی مانند وسایل حمل بار با دستههای محکم یا کارت برای جابجایی سیلندر استفاده کنید.
- جابجایی سیلندر را با حرکتهای آرام و کند انجام دهید. ضربه دادن یا تکان دادن سیلندر میتواند باعث نشت یا خطرات احتمالی شود.
- همیشه سیلندر را در محل ایمن و عمودی نگهداری کنید. کپسول نیتروژن دارای فشار داخلی است و در صورتی که به صورت افقی قرار گیرد، فشار درون سیلندر ممکن است تغییر کند و خطر احتمالی ایجاد شود.
- همچنین، از قرار گرفتن سیلندر در معرض حرارت یا نور مستقیم خورشید خودداری کنید. اکسیژن میتواند به صورت خودبخودی به ماده قابل اشتعال تبدیل شود و خطر ایجاد حریق را افزایش دهد.
پالت سیلندر گاز
یک پالت سیلندر گاز یک ساختار است که برای حمل و نقل و ذخیره سیلندرهای گاز استفاده می شود. پالت ها معمولاً از فولاد ساخته می شوند و دارای چندین مکان برای قرار دادن سیلندرها هستند. پالت ها اغلب دارای یک سیستم مهار هستند که برای ایمن نگه داشتن سیلندرها در جای خود استفاده می شود. پالت ها معمولاً توسط جرثقیل یا لیفتراک حمل می شوند.
پالت های سیلندر گاز برای حمل و نقل سیلندرهای گاز در مسافت های طولانی استفاده می شوند. آنها همچنین برای ذخیره سیلندرهای گاز در مکان های امن استفاده می شوند. پالت ها به ایمن نگه داشتن سیلندرهای گاز و جلوگیری از سقوط یا واژگونی آنها کمک می کنند.
هنگام استفاده از پالت های سیلندر گاز، مهم است که دستورالعمل های ایمنی را دنبال کنید. همیشه باید از تجهیزات محافظ شخصی، مانند عینک ایمنی و دستکش، هنگام کار با پالت های سیلندر گاز استفاده کنید. همچنین باید از پالت های سیلندر گاز در مکان های خشک و خنک استفاده کنید.
انواع پالت
پالت ثابت و پالت حمل سیلندر
پالت ثابت:با توجه به اینکه قطر سیلندرهای گاز نسبت به ارتفاع آنها بسیار کم می باشد سطح اتکا سیلندرها بر روی زمین برای سیلندرهای 10 لیتری و 2 لیتری و 5 لیتری و 40 لیتری و 50 لیتری و سیلندرهای مشابه زیاد نمی باشد بنابراین روش های مختلفی برای انبارش سیلندرها وجود دارد یکی از روش های موثر جهت این انبارش طراحی پالت ها ی ثابت در محل می باشد شرکت سپهر گاز کاویان آمادگی دارد با توجه به محدودیت های فضا ها و امکانات مشتریان خود طراحی مناسبی جهت نگهداری و انبارش سیلندرهای تحت فشار کربن استیل و آلومینیومی انجام دهد ساخت این پالت های ثابت بصورت 2 تائی ،و بالاتر قابل انجام است.
پالت حمل سیلندر:
با توجه به استاندارد های حمل سیلندرهای گاز تمامی سیلندرها می بایست بصورت ایمنی حمل گردد و حتما دارای درپوش باشند علاوه بر این پالت های حمل طرحای و ساخت شده شرکت سپهر گاز کاویان امکان حمل سیلندر ها بصورت ایستاده در بچ های چهارتائی، شش تائی ، دوازده تائی و شانزده تائی را فراهم می نمایند.
نحوه نگهداری کپسول نیتروژن
نگهداری صحیح سیلندر نیتروژن بسیار مهم است تا از سلامت و عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل شود. در زیر توصیههایی برای نگهداری کپسول نیتروژن ارائه شده است:
- محل نگهداری: کپسول نیتروژن را در محلی خشک، خنک و خارج از دسترس مواد قابل اشتعال قرار دهید. همچنین، محیط نگهداری باید دارای تهویه مناسب باشد.
- حمل و نقل: هنگام جابجایی سیلندر نیتروژن، از وسایل حمل بار مناسب و قابل اعتماد استفاده کنید. سیلندر را به صورت عمودی قرار داده و در محلولیت حرکت کنید تا آسیب به سیلندر و آسیب به خودتان را کاهش دهید. همچنین، از ارتفاعات و فشارهای زیاد بر روی سیلندر خودداری کنید.
- جداگانه نگهداری کنید: کپسول نیتروژن را از مواد قابل اشتعال، مواد شیمیایی قلیایی و مواد قابل احتراق دور نگه دارید. همچنین، سیلندرهای متعدد را به صورت جداگانه و در مکانهای مجزا نگهداری کنید.
- برچسبگذاری: سیلندرهای نیتروژن باید با برچسبهای مناسب و شناسهگذاری صحیح مشخص شوند. این برچسبها باید شامل اطلاعات مانند نام محصول، تاریخ انقضا، فشار کاری و نام شرکت سازنده باشد.
- حفاظت از سیلندر: سیلندرهای نیتروژن باید از ضربهها، سقوط، خراشیدگی و آسیبهای ممکن محافظت شوند. از سیلندرها در برابر ارتفاعات و ش
وکهای مکانیکی محافظت کنید.
- بررسی دورهای: سیلندرهای نیتروژن را به صورت دورهای بررسی کنید و از سلامت فنی و تاریخ انقضای آنها اطمینان حاصل کنید. در صورت وجود هرگونه نشتی یا خرابی، سیلندر را تعمیر یا تعویض کنید.
فروش سیلندر گاز نیتروژن
همانطور که گفته شد گاز نیتروژن معمولا در سیلندرهای 2،5،10،20،40 و 50 لیتری و فشار 150 تا 200 بار به فروش می رسد و بیشترین متقاضی را سیلندر گاز نیتروژن 50 لیتری دارد همچنین گاز نیتروژن وارداتی در سیلندرهای 50 لیتری عرضه میشود.
قیمت شارژ سیلندر نیتروژن
این گاز را از مراکز معتبری که سرتیفیکیت و گواهینامه معتبر همراه با گاز ارائه می دهند، خریداری نمائید.
N2 یک گاز بی اثر است که در صنایع مختلف کاربرد های فراوانی دارد برای مثال از آن در بسته بندی مواد غذایی و پر کردن تایر خوردروها نیز استفاده میگردد.
برای خریداری این گاز باید درصد خلوص ( میزان ناخالصی موجود در گاز) و حجم سیلندر مشخص گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر و استعلام قیمت شارژ کپسول نیتروژن با کارشناسان فروش تماس برقرار نمائید.